Närästys

Närästyksen aiheuttaa refluksitauti, jossa mahalaukun hapanta sisältöä nousee takaisin ruokatorveen aiheuttaen närästysoireita. Tavallisesti ruokatorven sulkijalihakset estävät mahahappojen nousemisen ruokatorveen. Jos sulkijalihasten toiminta on heikentynyt, mahahappoa voi päästä nousemaan ruokatorveen. Ruokatorven ja nielun limakalvo ja kudos eivät kestä vatsan hapanta sisältöä aiheuttaen närästykselle tyypillistä poltteen tunnetta rintalastassa.

Närästys liittyy yleensä ruokailuun: se voimistuu runsaan syömisen ja mahaa ärsyttävien ruokien (happamat mehut, kahvi, alkoholi) jälkeen. Oireet pahenevat usein myös makuulla. Närästyksestä kärsii jopa joka kymmenes ihminen viikoittain. Refluksitaudissa vaikeita närästysoireita on vähintään kerran viikossa tai lievempiä oireita vähintään kaksi kertaa viikossa.

Pitkään jatkuneena refluksitauti aiheuttaa myös ruokatorven limakalvovaurioita.​ ​Refluksitaudille tunnusomaisia ovat tietyt oireet (kuten närästys, hapon nouseminen ruokatorveen, ärsytysyskä ja äänihäiriöt), jotka voivat ilmetä yhdessä ruokatorven limakalvon tulehdusvaurioiden kanssa. 

Närästyksen perinteiset hoidot pääasiassa vähentävät hapon määrää mahassa, mutta monille se ei riitä lievittämään oireita kokonaan

ESOLIEF® + PPI hoidolla useamman potilaan närästykselle tyypilliset oireet helpottuivat kahden viikon hoitojakson aikana verrattuna plasebo+PPI hoitoon.​ 

*Oireisiin sisältyi närästys, hapon nouseminen ruokatorveen, rintalastan kipu ja hapan maku suussa.

Savarino V, et al. Randomised clinical trial: mucosal protection combined with acid suppression in the treatment of non‐erosive reflux diseaseefficacy of Esoxx, a hyaluronic acidchondroitin sulphate based bioadhesive formulation. Aliment Pharmacol Ther. 2017 Mar; 45(5): 631–642. 

Lisäämällä ESOLIEF® tavanomaisen närästyshoidon tueksi saavutettiin enemmän oireettomia potilaita

**Potilaiden tavanomainen PPI- ja H2- reseptoriantagonistien hoitoannos pidettiin molemmissa ryhmissä tutkimuksen aikana. Antacidit sallittiin tarpeen mukaan.​

Palmieri B, et al. Fixed combination of hyaluronic acid and chondroitin-sulphate oral formulation in a randomized double blind, placebo controlled study for the treatment of symptoms in patients with non-erosive gastroesophageal reflux. Eur Rev Med Pharmacol Sci 2013;17:3272-78.​

ESOLIEF® on viinirypäleen makuinen liuos, joka on tarkoitettu ruokatorven refluksioireiden hoitoon

  • Suojaa ruokatorven limakalvoa

  • Edistää limakalvon parantumista

  • Helpottaa nopeasti närästyksen oireita

ESOLIEF® on CE 0477 lääkinnällinen laite

Valmistaja: Biofarma

Markkinoija Suomessa: Sabora Pharma Oy
APTEEKISTA

Copyright© 2023
Sabora Pharma Oy
All rights reserved

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.